Payplaza verhuist naar nieuwe datacenters

Arnoud EdensUncategorized

Amsterdam, 18 Juni 2018 – Payplaza heeft er voor gekozen zijn volledige server infrastructuur te vernieuwen en onder te brengen bij nieuwe datacenters. Bij deze keuze is een investering van ruim €1,5 mln gemoeid. Met deze investering bouwt Payplaza een krachtige infrastructuur op, waarmee het de enorme groei verder kan doorzetten.

Hard gegroeid
In de afgelopen jaren heeft Payplaza continu dubbele groeicijfers gekend en is het elk jaar opnieuw verdubbeld, zowel in het aantal transacties als het aantal betaalautomaten. Door deze enorme groei is Payplaza nu op het punt gekomen dat de huidige infrastructuur spoedig niet meer zal volstaan. Daarom heeft Payplaza de keuze gemaakt voor een totaal nieuwe infrastructuur, die bovendien zal worden geplaatst in nieuwe datacenters.

Voorbereiden op verdere groei
Gekozen is daarbij voor een ‘Cisco Validated Design’ met onder andere Cisco Blades, Cisco Switches, Purestorage opslag, Fortinet Firewalls en serverruimtes bij Equinix in Amsterdam. Met de gekozen hardware wordt een systeem opgetuigd dat optimaal op elkaar ingewerkt is, met garanties vanuit de fabrikant. Hierdoor kan Payplaza met een gerust hart verder bouwen aan zijn groei en kan het bovendien een betere stabiliteit aan zijn klanten bieden. Het totaal aan nieuwe hardware wordt momenteel geïnstalleerd in twee datacenters van Equinix in Amsterdam. Equinix is als grootste aanbieder van datacenters wereldwijd een krachtige partner, die Payplaza verder in zijn groei kan faciliteren. De totale opstelling moet namelijk niet enkel de huidige klanten bedienen. “Met dit nieuwe systeem kunnen we alle transacties in Nederland via ons transactieplatform verwerken”, aldus Edgar Plasa, CEO van Payplaza. “Het biedt ons de mogelijkheid om in Europa verder te groeien, maar ook om op basis van de Equinix Global infrastructuur buiten Europa uit te breiden.”

Momenteel wordt al enkele maanden gewerkt aan de verhuizing en verwacht wordt dat in Q3 de eerste klanten gebruik kunnen maken van deze configuratie. Doel is om voor het einde van het jaar alle klanten op dit nieuwe systeem te laten draaien.

Unieke infrastructuur
Het is de infrastructuur van Payplaza die het bedrijf uniek maakt. De client-server setup van Payplaza geeft klanten optimale flexibiliteit in het kiezen van een PSP, acquirer of bank voor zijn transactieafhandeling. Daarnaast wordt de betaalautomaat volledig buiten de kassa om geïmplementeerd, waardoor kaartdata volledig buiten de kassa om verwerkt wordt. Daardoor is het beheer en onderhoud op de totale infrastructuur een stuk efficiënter en eenvoudiger.

 

Over Payplaza
PayPlaza is een toonaangevende leverancier van wereldwijd bekende betaalterminals en Point-of-Sale software in Europa. In de Benelux is PayPlaza de nummer drie in POS-betalingssoftware dankzij een team van 40 toegewijde betalingsprofessionals. Sinds 2010 heeft PayPlaza een revolutionair betalingsplatform ontwikkeld dat unieke oplossingen voor kaartacceptatie op verkooppunten en een echte omnichannel ervaring mogelijk maakt. Sinds 2012 zijn de oplossingen van PayPlaza uitgerold in Europa en ondersteunen ze alle talen, valuta’s en verschillende lokale kaart acceptatie vereisten tegen lokale kosten, en overeenkomstig de land specifieke vereisten. Voor meer informatie: www.payplaza.com